ASN-Eekhoorn gehaakt (En klein pro-digipas pleidooi)

gehaakte eekhoorn

Eerder haakte ik jongleerballen, dat was een oefeningetje om ook eens wat ingewikkelders te kunnen haken. Toen het haakpatroon van de ASN-eekhoorn gepubliceerd werd, ben ik aangehaakt. Want ik houd van eekhoorns, al zijn ze soms lastig te vinden. Het was even puzzelen, want dat is een ander soort techniek dan waar ik me normaal mee bezig houdt, maar het is goed gedocumenteerde techniek. Met een beetje spieken bij ‘Handwerk‘, ‘Wolplein‘, ‘Beads & Basics‘, en ‘het Haakbeest‘ is er prima uit te komen wat ik met al die toeren, stokjes, lossen, vasten, halve vasten, dubbele stokjes, terugtellen tot de zoveelste steek, etc. aan moet.

En hier is het resultaat:

Bovenstaand filmpje van de eekhoorn is ook op youtube beschikbaar, een gedeelte is zelfs in 4k te bewonderen. (Ik heb daar geen geschikt scherm voor, dus kan het niet eens testen, maargoed)

Nu ik het toch over de ASN heb wil ik een klein pleidooitje houden voor de digipas: De ASN bank wil de digipas afschaffen, maar ik vind ‘m goed bevallen. Ik vind ‘m prettiger werken dan een browsercode. Ik zou de digipas (of een opvolger ervan) dus graag willen houden, al is het maar als optie voor mensen die geen moderne* smartphone hebben.

* De (batterij van een) digipas gaat 10 jaar mee. Dat lijkt mij beter voor mens en planeet dan elke 2 a 3 jaar een versche smartphone. Ik heb een ‘prehistorische’ smartphone, en een iets modernere tablet, foto’s maak ik wel met een ‘echte’ camera en bellen doe ik ook anders.

En ja, de draaischijf onder de eekhoorn is een stukje fischertechnik – jeugdnostalgie 🙂

1 Comment on "ASN-Eekhoorn gehaakt (En klein pro-digipas pleidooi)"


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *