Over mij

Omdat wie “Lucas Volwater” googled eerder oude door mij geschreven microcontrollersoftware tegenkomt dan info over mij, hier wat info.

Lampje naast verpakking, merkopdruk "Lucas"

/me bestaat sinds 1990, heeft VWO NT + EC  en een HBO studie elektrotechniek* gedaan.
/me heeft geen myspace/hyve/facebook/instagram/etc. Stop maar met zoeken. Zelfs geen twitter of linkedin.
/me heeft echter niks tegen sociaal, mail me gerust. (En vrienden/familie hebben uiteraard nog meer opties)

/me drinkt niet (Behalve water en thee etc.), rookt niet, en is heel erg saai. Zie ook de volgende.
/me heeft wel eens een raket gelanceerd op militair terrein. (CanSat)
/me is vredelievend, vegetarisch, en zet vliegen levend buiten.

/me houd van details, foutzoeken en oplosbare problemen. (In elektronica)
/me spreekt Nederlands, C, Engels, C++ en een beetje avr-asm, Verilog, VHDL, html en python. Kan Duits lezen, en misschien 2 woorden Frans verstaan, maar is beter in wiskunde (en is daar eigenlijk verrassend slecht in). Afgezien daarvan staan ze min-of-meer op volgorde. Al m’n oud-Grieks ben ik vergeten.
/me bezit een zelfgebouwde Mendel90 3d printer. En soms een stoel 🙂

Als je me wilt mailen, werkt het tegenwoordig ook om die mail te adresseren aan mijn voornaam (Lucas) @ het domein van deze website (eluke.nl).

*= Inmiddels studie succesvol afgerond en een boeiende baan gevonden, een deel van dit blog is echter van eerder datum, en sowieso schrijf ik het op persoonlijke titel en niet namens mijn werkgever – het zijn immers hobbyprojecten.

No Comments on "Over mij"


 1. Die Weller Magnastat is nog uit de tijd dat de netspanning 220 volt was. Nu we inmiddels 230 volt hebben zal de secundaire spanning van de transformator ook proportioneel hogerzijn, waardoor de combinatie van weerstanden en zenerdiode niet meer zorgt voor het wel of niet geleiden van de BC337. Als je de basis en emitter van de transistor kortsluit, gaat dan wel de rode LED branden?

  Zelf had ik ook zo’n Magnastat en daar heb ik ook een opwarmindicatie voor gemaakt. Ik heb een circuitje van drie diodes (twee in serie en ééntje anti-parallel daar overheen) in serie met de bout gezet. Parallel aan dit circuitje een rode LED met een serieweerstand van een paar honderd ohm. Heeft altijd prima gewerkt en heb nooit last gehad van het vermogensverlies dat daardoor optrad.

  Ben trouwens wel benieuwd of iemand de twee zenerdiodes in de brug kan verklaren, want daar zie ik ook geen toegevoegde waarde van op dit moment.

  Groeten, Jan Lisman.

  Reply

  1. Achtergrondinformatie voor de toevallige lezer: http://www.circuitsonline.net/forum/view/128645

   Netspanningsvariatie zou kunnen, maar dan zou het circuit wel erg op het randje gewerkt hebben. Ik zou eens kunnen testen wat het op een labvoeding doet, zodat ik de laagspanningskant kan variëren. (Dan wel DC, maargoed, het eerste ding is een gelijkrichter… Ik heb helaas geen variac.)

   Sprite_TM heeft ook een dergelijk circuitje ontworpen. http://spritesmods.com/?art=wtcpled&page=2

   Met diodes is wel de oplossing met de minste onderdelen denk ik 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.