Leuk gedierte gespot

Dit blog mag dan begonnen zijn als electronicahobbyblog, ik wil ook wel eens over iets anders schrijven. Bijvoorbeeld om een paar mooie foto’s te laten zien die ik in een midweekje Otterlo gemaakt heb. Het doel was eekhoorntjes te spotten (want je moet natuurlijk wel een doel hebben op vakantie :p), maar dat is op een heel leuke manier mislukt, want ik heb allerlei andere dieren gezien. Of breder: het doel was van de natuur te genieten en dat is helemaal gelukt.

Wie de verhalen van Toon Tellegen een beetje kent weet dat behalve de Eekhoorn ook de Mier een belangrijke rol speelt.

De Mier was druk bezig met het verplaatsen van een zanderig stukje schors.

Ook zag ik een aantal grotere dieren, zoals ‘s avonds een hert en overdag een zwijn:

Toen ik iets in een boom zag bewegen, bleek dat geen eekhoorn (laat staan de Eekhoorn van Tellegen), maar een grote bonte specht:

Ik vind het leuk om macrofoto’s te maken. Je kunt dan goed zien hoe mooi bijvoorbeeld een sprinkhaan eigenlijk is. (Een futuristisch pantser-uiterlijk met visgraatmotief op de achterpoten. Ik bouw het niet zomaar na, laat staan functioneel).

Als ik een van deze brave beesten verkeerd determineer hoop ik op een vriendelijk mailtje van een bioloog (of een boswachter, of gewoon iemand die het weet). Maar deze libelle is ook prachtig:

Er bloeide zelfs nog wat heide, met daarin een stel vlindertjes:

In de hoop eekhoorns te spotten had ik ongepelde (en ongezoute!) pinda’s in het voederhuisje bij het vakantiehuisje gelegd. Daar gaan dan vervolgens Gaaien mee vandoor, een hele gulzige gaai slokte zelfs de hele ongepelde pinda op om daarna een tweede te pakken en weg te vliegen. Andere individuen (er waren er zeker een stuk of 3, 4) zag ik dit trucje niet toepassen.

Toen ik de pinda’s pelde en wat verkruimelde, kwamen er ook kleinere vogeltjes kijken / lieten de Gaaien nog wat kruimels liggen voor de kleinere vogels. (Koolmees, pimpelmees, roodborst, lijster, een brutale merel die iedereen weer wegjoeg, en een boomklevertje)

De ene eekhoorn die ik zag schoot weg voor ik een foto kon maken, in een boom die geen spar was, in een voortuin, in de buurt van een Spar die geen boom was.

Ik vond (en vind) deze vakantie in elk geval zeer geslaagd! En als ik zo vrij mag zijn een advies uit te brengen, zou dat zijn om tussen het Maken, Solderen, Ontwerpen en Programmeren door af en toe eens naar buiten te kijken. Of te gaan.


Posted

in

by

Comments

One response to “Leuk gedierte gespot”

  1. […] van de ASN-eekhoorn gepubliceerd werd, ben ik aangehaakt. Want ik houd van eekhoorns, al zijn ze soms lastig te vinden. Het was even puzzelen, want dat is een ander soort techniek dan waar ik me normaal mee bezig […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *