Winsor & Newton Artists’ Oilbar

Omdat ik op internet weinig informatie1 vond hoe te werken met Oilbar, heb ik besloten de informatie die ik op papier vond in te scannen. Deze heb ik als 2 PDF bestanden hieronder geplaatst in de hoop dat het iemand helpt.

Het is kunstenaarskwaliteit olieverf in de vorm van een stick. Dus geen oliekrijt of oliepastel. Voor zo ver ik weet wordt het niet meer geproduceerd.


Van de kleuren in de kleurkaart klopt door het inscannen uiteraard niets meer, mijn scanner is een normaal consumentenproduct. Ga daar dus niet teveel op af. Maar de uitleg over hoe te werken met oilbar zou te lezen moeten kunnen zijn als u voldoende inzoomt in het pdf-document.

Voetnoten:

  1. Niet op de site van Winsor & Newton, anders dan de gelinkte ‘this product is discontinued’ en de beknopte uitleg over hoe er mee te werken. Er zijn wel een aantal youtubefilmpjes en een forumpost te vinden, maar de brochure die ik heb ingescand kon ik niet online vinden. ↩︎

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *