[Opgelost] Camera snapt geen blauw en dat maakt jongleren lastig.

Eerder postte ik iets over een probleem met blauwe led’s in rgb jongleerkubussen en rgb jongleerballen: mijn camera ziet specifiek dàt type blauwe LED als roze of paars maar niet als blauw.

Het moeilijkste aan jongleren met jongleerballen die van kleur veranderen blijkt dan, dat de camera de kleuren niet snapt.

Daar zijn natuurlijk allerlei oplossingen voor denkbaar. Nieuwe jongleerbal ontwerpen, nòg een andere camera proberen, kleurcorrectie in software, filters op de lens, meditatieve oefeningen voor probleemacceptatie… Of gewoon een andere blauwe LED in de huidige jongleerballen zetten.

Het werd LED 10, niet vanwege de kleur ervan, maar omdat deze 1206 LED met relatief weinig gepruts op de footprint van de huidige 5050 RGB led past: De RGB led schuift een plekje op en de blauwe LED komt ernaast. De kleuren schuiven dan ook op, waarvoor gecorrigeerd is in de software van de jongleerbal. Blauw zit aan de ene buitenkant van de RGB led, die is nu van zijn padjes af, en de vrijkomende padjes aan de andere kant zijn gebruikt voor de nieuwe blauwe LED.

Hierbij een vergelijking van de oude en de nieuwe LED in de jongleerballen. Links de nieuwe LED. Voor het oog zijn beiden blauw, met misschien een licht verschil in tint. De camera ziet dat anders, dus voor een correcte beeldvorming zijn de leds vervangen.

Natuurlijk moet er ook even mee gegooid worden, daar zijn jongleerballen immers voor:

https://www.youtube.com/watch?v=pmg5eH6WTyM

Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *