Nieuwe batterij voor tweedehands telefoon

Refuse, reduce, reuse, repair, recycle. Red de wereld. Eet een appel. Zet je licht aan.

Maar omdat mijn iPhone1 4S toch echt oud begon te worden (3G sunset enzo2) en ik soms toch onderweg moet bellen, werd het voor mij ook tijd voor een nieuw(er) toestel. Het werd een iPhone 7. Ook al enigszins historisch in 2024, maar niet prehistorisch.

Ik kocht ‘m tweedehands (van de eerste eigenaar, met originele verpakking erbij, onder een lantarenpaal op een donkere parkeerplaats, via een advertentie op tweakers.net, want zo hoort dat), en heb ‘m zelf ‘refurbished’.

Dat komt neer op oppoetsen met ruitenreiniger, de nieuwste OS updates installeren, en er een nieuwe accu inzetten. (De vorige eigenaar had zijn eigen data uiteraard al netjes verwijderd en accounts losgekoppeld, en ook keurig in de advertentie vermeld dat de accu nog maar 76% van de originele capaciteit had3).

Dus hier wat fotootjes van de accu-vervanging:

Het plakken van de frame sticker is niet helemaal perfect gelukt, ik trok de framesticker mee los bij het verwijderen van de derde laag beschermfolie, maar ‘waterdicht’ is niet een functie die ik plan te benutten (en gezien de ouderdom was ‘ie toch al niet meer waterdicht).

Eerder verving ik ook de accu van de iPhone 4S, en daarbij ook de aan/uit knop. Die foto’s kunnen hier gelijk ook wel bij:

Vanzelfsprekend 😉 gebruikt Apple voor bijna elk schroefje een andere maat4, en betekend 2 maten verwisselen dat je dingen sloopt, dus het is even goed opletten.

Maar, met de instructies van ifixit5 en het Nederlandse fixje.nl6 (video met een sympathiek Twents accent en heel goed voorbeeld) is het allemaal prima te doen. Ik heb ter gelegenheid gelijk de nylon spudger (‘black stick’) en metalen schraper gekocht, want die komen vast nog van pas: Een beetje micro-reparatiewerk is mij niet vreemd.

Voetnoten:

  1. Alle in deze en andere blogposts genoemde merken zijn eigendom van hun bijbehorende bedrijven die mogelijkerwijs moeilijk gaan doen als er niet een dergelijke disclaimer bij staat. ↩︎
  2. De iPhone 4S kan 2G – edge en gprs, en 3G – hsdpa, hsupa, umts, en dus geen 4G LTE. Aangezien 2G en 3G netwerken links en rechts uitgefaseerd worden en ik af en toe “geen service” zag moest ik moderniseren ↩︎
  3. 76% van originele capaciteit betekend dat de accu er vrij slecht aan toe is ↩︎
  4. Daar betaal je voor! 😉 ↩︎
  5. Niet gesponsord ↩︎
  6. Ook zij betalen me niet om dit te schrijven. Ik hen wel voor de spullen. Dus soort van gesponsord in omgekeerde richting. ↩︎

Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *