Bijzonder Litronix display

Ik vind dit een heel mooi en bijzonder LED-displaytje. Het is geproduceerd door Litronix, en het is ouder dan dat ik ben, al weet ik niet wanneer het exact geproduceerd is. Vermoedelijk ergens in de jaren ’70. Hier een aantal foto’s (klik of tik voor een vergroting)

Het display is ongeveer 19 mm lang en 5mm breed, zoals aan het millimeterpapier op de achtergrond te zien is. Ter vergelijking ook een euromunt en een paar neonlampjes. Van 2 van de 4 karakters van het display zijn alle 9 segmenten bedraad, van de andere 2 7.

Het linker neonlampje in de laatste foto is van het type zoals toegepast in het neonlampjes-horloge. Met dit LED display heb ik ook een horloge gemaakt, dat ik in een andere blogpost zal tonen.

Ik heb er geen gegevens van. Dit display lijkt er op, maar is anders, en ook daar wordt geen data(sheet) bij vermeld.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *