Meerkoet!

Dit Meerkoetennest wordt mede mogelijk gemaak door Grote Supermarkt NV en uw plaatselijke Baldadige Jeugdigen.

Ik fietste erlangs toen de meerkoeten met takjes aan het slepen waren, en ben een dag later teruggegaan met een camera. De meerkoeten lijken elders in het riet ook een nest te hebben, dat is mogelijk een betere plek dan het winkelkarretje (als het water stijgt, staat het hele karretje onder). Na een tijdje met de camera gestaan te hebben kwam 1 ervan toch terugzwemmen naar het karretje voor de foto.

Bijbehorend dilemma ‘waarmee is het milieu meer geholpen: Het karretje uit het water vissen, of het te laten liggen?’ blijft even liggen: hoe de Baldadige Jeugdigen het in het water hebben gekregen kan ik wel bedenken maar hoe het er uit te krijgen is een grotere uitdaging. (Je zou dus denken dat het uit het water halen stoerder is, want moeilijker, maar ik heb nooit goed begrepen hoe ‘stoer’ werkt). Bovendien wil ik het nest niet verstoren (dat zou zelfs zomaar eens verboden kunnen zijn, al wordt er op de winkelkar nog niet gebroed), en graag droog blijven.


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *