RC522 I2C

RFID Deel 2 (Of: enkele losse eindjes)

In aanvulling op Opgelost: RC522 RFID lezer leest (sommige) kaarten niet. (Deel 1):

Eigenlijk heb ik een groot deel van wat ik van plan was in deel 2 te schrijven, toch al in deel 1 verwerkt. Er zijn echter een paar “losse eindjes”.

Van de blauwe kaartlezers uit deel 1 bestaan vele varianten (ook in andere kleuren, maar ik doel vooral op de pcb-antenne). Er bestaan echter ook kaartlezers met dezelfde chip, die via I2C communiceren (ipv. SPI). Bijvoorbeeld onderstaande groene:

RC522 I2C
Groene mini RC522-I2C RFID lezer

Ik heb daarvoor de bestaande SPI-library aangepast: https://github.com/lukelectro/rfid/tree/I2Csupport . Er zijn meerdere (en andere) I2C RFID library’s voor deze chip, daar kwam ik echter pas later achter. Het blijft een leuke oefening in OO-programmeren (Mede om die reden heb ik overerving gebruikt. Het had eenvoudiger gekund door de bestaande library te slopen en deels opnieuw te schrijven, maar dan voor I2C. Of nog beter: door communicatie met de kaartlezer te scheiden van de rest van de library en mogelijkheden te maken voor I2C, SPI en UART.).

Deze groene kaartlezer werkt erg goed. Uiteraard, geen enkele garantie dat als je er nu een (aantal) besteld, je dezelfde krijgt als waar ik mee getest heb, waarschijnlijk bestaan er ook meerdere varianten van.

Verder was ik ooit van plan nog wat meetgegevens te posten van de “blauwe” kaartlezers, maar daar zie ik denk ik maar van af. (Ik zou dan moeten uitzoeken welke meting ook al weer waar bij hoorde, plus dat er dusdanig veel varianten van deze lezer zijn dat je eigenlijk zelf zou moeten meten als het niet werkt met de condensatorwaarden die ik eerder postte. Bovendien, en dat is wellicht het belangrijkste argument: Ik werkte toen voor het eerst met een VNA en zou dus zomaar eens meetfouten gemaakt kunnen hebben). Mocht het je echter toch interesseren, vraag dan gerust in de reacties.

Voor wie zelf met de antenne aan de slag wil is NXP Appnote AN1445 waarschijnlijk interessant.

Comments

One response to “RFID Deel 2 (Of: enkele losse eindjes)”

  1. […] Deel 1 uit de titel impliceert natuurlijk een deel 2. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *