ESR LC meter behuizing

Ik ben momenteel bezig aan een ESR / L / C meter. In “Boem een blog” was al een foto te zien van het VFD, en een kort verhaaltje over hoe ik dat aanstuur.

Hierbij wat foto’s van de bouw van de behuizing. (Het oorspronkelijke plan was om gedurende de bouw te posten wat de voortgang was, maar de bouw heeft het posten ingehaald, de ESR/L/C meter is bijna af. Nu is “bijna af” wel het langste stadium van een project…)

Ik heb de behuizing gemaakt door vuren latjes aan elkaar te lijmen. Dat levert verrassend stevige kastjes op, en het is een makkelijker manier van bouwen.

Als je vragen hebt, over de esr-LC-meter: Laat het weten! Om een reactie op dit blog te geven hoef je geen account te maken en zelfs geen mailadres op te geven! (dat is, totdat ik teveel spam krijg).

De elektronica is natuurlijk een stuk interessanter dan gelijmd hout, dus vragen daarover zijn ook zeer welkom.

IMG_5910_esrmeter_behuizing
Haaks uitlijnen onder/bovenkant
IMG_5911_esrmeter_behuizing
Lijmen van de zijkanten
IMG_5913_esrmeter_behuizing
Behuizing in “houtskeletbouw”

Daarna moeten er nog plankjes op de zijkant gelijmd of geschroefd worden om er een dichte behuizing van de maken, en daarna kan de elektronica worden ingebouwd

DSCF0288_esrLCmeter_behuizing
Ingebouwde elektronica

Vervolgens komt er nog een stuk plexiglas op de bovenkant van de behuizing, waardoor de VFD afleesbaar blijft. Hierop worden dan ook de schakelaars voor de bediening gemonteerd. (Hier heb ik nog geen foto’s van)

DSCF0290_esrLCmeter_vfd
VFD in het donker

In het echt is de VFD gelukkig een stuk beter afleesbaar dan op de foto’s. M’n camera lijkt een hekel te hebben aan de specifieke kleur blauw/groen van de VFD. Wat wel goed te zien is op de foto is ghosting… Gelukkig valt ook dat in het echt mee, maar wellicht valt het nog wat terug te dringen door trager te multiplexen.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *