Boem! een blog.

Omdat ik m’n website zowat nooit bijwerk heb ik nu ook een blog, om dat eventueel wat vaker bij te werken. Niet gezegd dat ik dat ook doe natuurlijk…

Ik ben van plan hier wat elektronicadingetjes te schrijven voor degenen die daarin geïnteresseerd zijn. Lopende projectjes, losse flarden, etc. in een wat losser verband dan m’n site. Daar kun je ook op reageren: vragen stellen, becommentariëren, discussiëren, wat op m’n site niet kon.

Alvast een kleine preview van het VFD display van m ‘n L/C ESR meter. Het is de welbekende IV-18 en op de foto krijgt deze voeding uit m’n labvoeding om alle segmenten te doen oplichten.

In de L/C/ ESR meter wordt dit VFD aangestuurd met losse transistoren (34 stuks maar liefst), en krijgt het voeding uit een simpel 3-transistor SMPSje (Aangepast van een ontwerp van Roman Black , de 3e transistor vervangt de zener). De aansturing komt uit een atmega328 via een stel 4094 schuifregisters.

Meer over dit project in een volgende post.


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *